Hard werken wordt beloond? (Of juist afgestraft) Bestaat eerlijkheid?

30/11/2019

Hard werken wordt beloond wordt vaak gezegd. In sommige gevallen komt dat uit. Hard werken wordt beloond wanneer je op school zit door het halen van goede cijfers.

Maar,
Hard werken wordt niet beloond op school als je hard werkt en steeds maar slechte cijfers haalt.
Een succesvolle ondernemer heeft er sowieso heel hard voor gewerkt, maar hard werken is niet de enige factor die hier meetelt!

Kijk!
Als je als bijstandsmoeder 2 baantjes hebt, heb je misschien een uur vrije tijd op een dag. En als je aan het einde van de maand dan nog steeds in het rood staat, dan vind ik niet dat hard werken beloond wordt! Of moet je niet kijken naar de financiële beloning, maar de voldoening die je eruit haalt?

Hard werken wordt beloond! Waar of niet?
En hoe?
Hieronder meer!

Succesvol zijn

Succesvol zijn heeft veel mogelijkheden, afhankelijk van de samenleving waarin het wordt gemeten. Ook het karakter van de persoon die het meet is belangrijk.
Onterecht dat veel mensen succes verwarren met rijkdom: ze gaan ervan uit dat het aanzien van een persoon kan worden afgeleid uit kostbaarheden zoals een duur horloge, auto of huis. Zijn ze succesvol omdat ze rijk zijn?

Succesvol zijn is niet de sleutel naar het geluk. Geluk is de sleutel tot het succesvol zijn. Als je houdt van wat je doet, zal je succesvol zijn. Als je tevreden bent met dat wat je doet ben je succesvol. Daarom moet het succesvol zijn niet alleen gemeten worden met rijkdom, maar ook met geluk.

Sinds mensenheugenis streeft iedereen ernaar om succesvol te zijn, zodat vele dromen vervuld kunnen worden. Succesvol zijn is niet eenvoudig te bereiken. Het is van een heleboel factoren afhankelijk; zoals hard werken, geluk, gezondheidstoestand of wanneer er zich een kans voordoet die slechts eenmaal in je leven kan voorkomen.

Tegenwoordig zijn mensen aan het pushen voor een kortere weg naar hun gewenste successen, maar dat is tevergeefs. Succesvol zijn komt voornamelijk door hard werken, en ook door een gedeelte geluk. Deze manier van denken klopt, want succesvol zijn komt hoofdzakelijk door hard werken.

Hard werken wordt beloond (maar niet altijd eerlijk)

Veel verdienen of persoonlijke prestaties bereiken voelt lonend. Wanneer je een moeilijk artikel moet schrijven voelt dat lonend wanneer het af en geslaagd is in je opzet.
Je bent gelukkig dat je het doel hebt weten te bereiken. Het voelt lonend aan. De overgrote meerderheid van de mensen die een hoog betaalde baan hebben, hebben zeer hard gewerkt om hun doelen te bereiken. Het is normaal dat ze overuren moeten maken om de doelen te bereiken waar ze naar op zoek zijn.

Ouders, leraren en vrienden promoten het idee van hard werken - ze zeggen meestal: "Leer harder als je beter wil leven". Mensen kunnen, wanneer ze succesvol zijn, gemakkelijk de kwaliteit van hun werk meten. De sleutel tot het succesvol zijn is het harde werken om het doel te kunnen bereiken.
De overwinning zal niet automatisch naar je toe komen. Je moet er zelf naar toe gaan om succesvol te kunnen worden. Veel mensen die jarenlang hard hebben gewerkt, plukken vaak later de vruchten van de arbeid die ze hebben verricht.

Er zijn veel mensen die in bepaalde bedrijven opklimmen naar een hogere positie als ze harder werken en zich onderscheiden ten opzichte van anderen.
Ze worden in de hogere positie beter betaald, omdat ze meer verantwoordelijkheid moeten dragen. De geldelijke uitbetaling is in dit geval de lonende factor tot het succesvol zijn. Helaas deze krijg je meestal niet een eerlijk bedrag uitbetaald, daar kun je niks aan doen. We moeten maar accepteren dat de wereld niet eerlijk is!

Werknemer erkenning

Werknemers belonen voor hun harde werk is 1 van de beste manieren. Dat kun je doen door ervoor te zorgen dat je werknemers op een aangename manier kunnen werken.
Door een werknemer meer vrijheid te geven, belonen, tot het invullen van zijn werktijd is het soms mogelijk dat hij productiever zal gaan werken. De werknemer ziet dat hij gewaardeerd wordt op een manier die voor hem prettig is.

Wanneer een werknemer bijvoorbeeld kleine kinderen heeft, kan hij eerder naar huis gaan om zijn kinderen op te vangen. Hij moet er natuurlijk wel voor zorgen dat zijn werkzaamheden gewoon doorgaan.
Door enigszins zijn eigen werktijd te kunnen indelen zal hij beter voor zijn baas gaan werken. Hij kan het werk wat van hem wordt verwacht gewoon thuis doen.

Eerlijk belonen van een werknemer is lastig

Je zou ook een werknemer die in een groep opvalt door zijn of haar goede werkzaamheden extra kunnen belonen. Dat zou je kunnen doen door bonussen te geven. Wanneer personen die in de groep werken hierachter komen, kunnen zij juist minder motivatie gaan vertonen om hard te gaan werken. Dat moet je niet hebben als werkgever. Daarom is het moeilijk om aan een persoon die opvalt een extra bonus te geven.

Je zou de persoon een hogere positie kunnen geven, dus meer verantwoordelijkheid en dat geldelijk belonen. Daar is niets op tegen. Hierdoor zie je ook dat een persoon die hard werkt uiteindelijk beloond zal worden.

Je kunt een werknemer ook belonen door een bonus te geven in de menselijke sfeer. Wanneer je weet dat je werknemer die je een beloning zou willen geven gek is van de voetbalclub Barcelona, zou je hem of haar een ticket voor 2 personen kunnen geven + overnachting. Dat zal de werknemer zeker als een beloning ervaren. De medewerkers weten dan ook dat de werkgever zijn werknemers beloont als ze goed voor hem werken. De baas is goed voor de werknemers en de werknemers zijn goed voor hun baas. Als werkgever zal je constant alert moeten zijn hoe je zeer goed werkende werknemers kunt belonen. Het zal vruchten afwerpen als een werkgever goed is voor zijn personeel. Zijn werknemers komen met plezier naar hun werk en doen de werkzaamheden goed.

Het is net als het echte leven niet eerlijk

Voor het succesvol zijn in het bedrijfsleven is er gewoon geen bevredigend alternatief voor ouderwets hard werken. En als je bedrijf floreert, ben je ongetwijfeld omringd door enkele harde werkers. De één kan makkelijk hard doorwerken, en de ander heeft van nature minder motivatie.

Maar hier is de moordende vraag: wat doe je om je harde werkers op een hoog niveau te laten produceren? Arbeidsethos en motivatie zijn standaard voor sommige werknemers, maar zelfs zij kunnen opbranden als ze zich niet gewaardeerd voelen voor het harde werk dat ze doen.

Met de juiste hoeveelheid aandacht voor erkenning en beloning voor hard werken, kun je niet alleen je harde werkers beter laten produceren, maar ook de visie van degenen die moeite hebben om hard te werken stimuleren en verhogen.

Succesvol zijn creëren

Je kunt succesvol zijn creëren door hard te werken. Dan moet je niet wachten totdat het succesvol zijn uit zichzelf tot je komt. Je zal alleen door een enorme hoeveelheid hard werk, gedurende vele jaren, succesvol kunnen zijn. Je moet hard werken en vastberadenheid tonen om je doel te kunnen bereiken.
Er zijn er die beweren dat geluk nodig is, omdat je het talent nodig hebt om mee te beginnen. Het goede nieuws is dat het gebrek aan een natuurlijk aanleg niet relevant is. Door hard te werken, kun je jezelf in een aantal dingen veranderen.

Voor de meeste mensen is werken moeilijk genoeg zonder nog harder te worden gepusht. Die extra stappen zijn zo moeilijk en pijnlijk dat ze bijna nooit worden gedaan. Als het succes eenvoudig was, zou het niet zeldzaam zijn.

Erkennen en belonen

Het erkennen van goed werk en het belonen van hard werken is de sleutel om het moreel en de motivatie hoog te houden. Maar je kunt je toch afvragen of erkenning echt de moeite waard is? En wegen de voordelen op tegen de uitdagingen?
Dit zijn enkele redenen waarom sommige bedrijven ervoor kiezen hun werknemers niet te extra belonen voor hun harde werk. Toch kunnen beloningen en erkenning niet alleen nuttig zijn, maar ook cruciaal.

We hebben allemaal het potentieel om succesvol te zijn door onze sterke punten volledig uit te drukken met oprechte inspanningen. Je moet je doelen definiëren en ernaar werken. Je moet consistent zijn in wat je doet en moeite doen tot je je doelen hebt bereikt in plaats van te vertrouwen op geluk, wat geen succes garandeert, vooral als het willekeurig is.

Is geld de enigste beloning van hard werken?

Het uitbetalen is niet de enige beloning die mogelijk is voor het harde werk. Het ligt in onze aard om beloningen na te jagen. We waarderen onszelf en elkaar immers door de beloningen die we behalen. Omdat het geldelijk uitbetalen onze enige beloning lijkt te zijn, is het logisch dat we het eindeloos najagen. Dat is waarom we ons schamen om werkloos te zijn. We schamen ons als we parttime werken, alsof we een ongeschreven wet van 'hard werken' overtreden. We waarderen andere beloningen niet omdat we ze niet kennen.

Wanneer je als ouder je kind een vriend ziet helpen, voel je jezelf tevreden. Dat is uje beloning. Als je klaar bent met het schrijven van een nieuw artikel, voel je je gelukkig. Dit is jouw beloning. Wanneer je leert hoe je gitaar moet spelen en uiteindelijk dat nummer kunt vastleggen waar je van houdt, is dat geweldige gevoel dat je krijgt je beloning. Het zijn immateriële beloningen. Ze komen dus van binnenuit.

De 2 soorten van beloningen

We kennen in ons leven slechts 2 soorten beloningen. Dat is een geldelijke beloning en een gevoel van vervulling. Dat laatste is het grootste geschenk wat je aan jezelf kunt geven. Geldelijke beloning is een hulpmiddel om te gebruiken. Wanneer we de zin in het leven missen, vinden we uiteindelijk de beloning die beschikbaar is voor ons.
Het gebrek aan voldoening dwingt ons om steeds meer geld na te jagen en er meer van te spenderen, in een poging om deze leegte te vullen. Een gevoel van vervulling kan alleen van binnenuit komen.

Succesvol zijn is geen toeval. Succesvol zijn wordt bereikt door hard werken, leren, studeren, doorzettingsvermogen, opoffering en wat zeer belangrijk is: liefde voor wat je doet of leert doen.

Persoonlijke vaardigheden - we moeten onze unieke vaardigheden gebruiken en niet alleen de vaardigheden die we elders hebben opgedaan. Jouw denken is anders dan de mijne.
Jouw creativiteit is anders dan de mijne. Wees niet bang om het te gebruiken. We moeten gefocust blijven. De schoonheid van hard werken is de acceptatie dat dingen tijd kosten. In feite blijft het aanhoudend bijdragen aan een groter gevoel van vervulling. Geloof in jezelf.

Hard werken wordt beloond (meestal) Maar hou een goede balans

Het is cruciaal om de balans te vinden tussen de beloningen en het werken. We kunnen dit doen door ons voldoende te definiëren. Ons harde werk kan worden beloond met zowel voldoening als geld. Het hoeft niet het een of het ander te zijn.
Maar hard werken alleen voor het belonen van geld zou moeten stoppen zodra we het doel, dat we nastreven om gelukkig te zijn, hebben bereikt. Elk extra werk daarna is schadelijk, zowel fysiek als mentaal.

Evalueer je beloningen en breng ze op 1 lijn met wanneer het genoeg is. Een gevoel van vervulling is al het harde werken in het leven waard. Het moet altijd worden aangemoedigd. In feite is dit hoe we elkaar echt moeten waarderen.

Sommigen werkgevers implementeren geen werknemerserkenningsprogramma's, omdat ze het financiële voordeel niet zien.
Hoewel de financiële voordelen wellicht moeilijker te zien zijn, is het van groot belang eraan te denken dat het succes van je bedrijf net zo veel te maken heeft met de stemming en het moreel van de werknemers als met het geld dat zij voor het bedrijf verdienen.

Waardering van boven is cruciaal!

Mensen hebben een fundamentele behoefte om zich gewaardeerd te voelen. Door de werknemers te belonen voor hun harde werk, kun je medewerkers van hoge kwaliteit behouden. Als ze het gevoel hebben dat ze alles geven zonder er goed voor beloond te worden, gaan ze mogelijk elders op zoek naar een baan.
Harde en goede werkers zijn moeilijk te vinden. Ze kunnen door een ander bedrijf worden weggerukt als je het de moeite niet waard vindt dat ze moeten blijven.

Bedrijven met erkenningsprogramma’s hebben een hogere omzet dan soortgelijke bedrijven zonder de erkenningsprogramma’s. Regelmatig herkennen en belonen van je werknemers kan stress en de andere negatieve effecten verminderen. Verbeterd teamwork kan komen als een resultaat van erkenning voor teamprestaties

Je kunt er dus van uitgaan dat het belonen van werknemers zeer belangrijk is. Omdat er meer manieren zijn om werknemers te belonen dan alleen geld, moet je vooraf een plan bedenken waardoor je je werknemers tevreden kunt stellen. Wil je dus een goed producerend bedrijf hebben, zorg dan goed voor je werknemers.

Conclusie: Hard werken wordt beloond. Meestal wel, maar zeker niet altijd eerlijk!

Populair in de categorie: Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This