Gevolgen van 3 dagen niet eten [om te resetten] is vasten gezond of niet?

07/01/2020

3 dagen niet eten!
Het klinkt voor de meeste mensen als het slechtste idee ooit. De meeste mensen zullen het nooit van hun leven doen, waarschijnlijk kunnen ze het niet eens volhouden.

Maar,
Er zijn bepaalde voordelen die je kunt ervaren als je af en toe een paar dagen niks eet.

Het is zwaar en er zitten natuurlijk een paar nadelen aan verbonden, zoals: extreme honger, slecht slapen door de honger, onrustige maag en spierverlies. Maar ik denk dat de voordelen van vasten opwegen tegen de nadelen.
Hieronder meer informatie over vasten en waarom het wellicht een goed idee is.

3 dagen niet eten om te resetten

3 dagen niet eten om te resetten

Is vasten gezond?

Op een bewuste gecontroleerde manier vasten is zeker goed voor het menselijk lichaam. Even een periode niet eten en het lichaam rust geven is gezond. Voeding wordt door de menselijke organen in het lichaam verwerkt en de stoffen die uit de voeding worden gehaald houden het lichaam functionerend en fit.

Niet eten voor 3 dagen heeft een opbouw nodig en is niet iets om zomaar even uit te proberen. Daarom is op een gecontroleerde manier vasten niet verkeerd, maar er is een voortraject.
Het 3 dagen niet eten is zwaar. Overleg met een huisarts is verstandig en zeker aan te raden. Vasten houdt het lichaam gezond en vertraagt ouder worden.

Wat je eet en wanneer je eet

Wat je eet en wanneer je eet

Een volle tank van een auto kan niet voller, want anders loopt deze over. Bij een menselijk lichaam werkt dit echt anders. Bij het blijven volstoppen van een lichaam worden overtollige suikers niet verbruikt maar omgezet in vet wat op een aantal plaatsen zichtbaar wordt.

De tank van een lichaam kan niet overstromen, maar het voedsel wordt omgezet in overtollig gewicht wat bij teveel ervan een last is om mee te dragen.
Overgewicht leidt tot verschillende andere gezondheidsklachten en kan worden voorkomen door kritisch te zijn op het eetpatroon en op het eten zelf. Niet alleen aan de buitenkant van een lichaam plakt vet, ook binnenin de aderen kan vet zich ophopen met alle gevolgen van dien.

Gewoon even voor een maand geen koekjes bij de koffie of geen suiker in de koffie of thee geeft zeker al resultaat. En zo heeft niet eten voor 3 dagen ook zeker een positief effect op het lichaam.
Eén van de positieve effecten is bijvoorbeeld dat onze stofwisseling verandert en ten goede van ons, want we leren ons lichaam om vet te gebruiken als energiebron.

Vasten betekent een grote schoonmaak voor het lichaam

Vasten betekent een grote schoonmaak voor het lichaam

Zet even een rem op de calorie-invoer

De insuline- en de bloedsuikerspiegel zijn belangrijke factoren die onder andere de weerstand van een lichaam bepalen. Er bestaan verschillende manieren om te vasten. Vasten met water of sap wordt veelvuldig toegepast, evenals gedeeltelijk vasten.
Bij gedeeltelijk vasten worden sommige producten bewust niet gegeten, zoals bijvoorbeeld suiker of vette sauzen.

Ook bestaat intermittent vasten, wat gewoon vasten met een zorgvuldig bepaalde tijd tussen de maaltijden betekent. Vasten is gewoon het lichaam voorzien van een calorieën restrictie.
Is vasten gezond om het lichaam schoon te maken? Jazeker. Het 3 dagen niet eten is een voortreffelijke manier om oude immuuncellen te af te voeren en het lichaam zelf weer nieuwe cellen aan te laten maken.

Vasten en vet verbranden

Vasten en vet verbranden

De alvleesklier zorgt ervoor dat vetten naar de juiste plekken in het lichaam worden getransporteerd. Mits de alvleesklier hier de tijd voor krijgt om het werk zorgvuldig te kunnen doen.
Regelmatig stappen mensen onder de douche om zichzelf te wassen. Zo netjes zou men eigenlijk ook moeten omgaan met de alvleesklier en alle andere organen die het menselijk lichaam bevat.

Niet eten voor 3 dagen zorgt ervoor dat ook de overtollige vetten door de alvleesklier worden verwerkt. Daarom is 3 dagen niet eten om te resetten weleens goed voor een lichaam. Tijdens vasten worden ook de overtollige suikers door het lichaam verbruikt en krijgt de suikerspiegel ook weer tijd om in balans te komen.
Tijdens de 3 dagen niet eten is het zeer belangrijk om goed te blijven drinken en misschien zelfs gebruik te maken van bijvoorbeeld appelcider azijn.

Om het lichaam op te schonen zijn veel ondersteunende gezonde middelen voorhanden. Bewegen op een gezonde manier is zeker een waardevolle bijdrage waar niemand eigenlijk zonder kan.

Wat eet je rond het vasten?

Wat eet je rond het vasten

Bloeddruk en cholesterol in de juiste verhouding

Volle producten en echte suikers zijn beter om tot je te nemen dan producten met zogenaamde suikervervangers. De bijwerkingen die sommige suikervervangers met zich meebrengen zijn voor niemand goed en kunnen grote schade in een lichaam aanrichten.

Het is de bedoeling dat er maar een paar eetmomenten zijn op een dag. Snoep of snacks kunnen zeker worden gegeten maar beter tijdens het eetmoment.
Belangrijk is de rustperiode tussen de maaltijden in. De organen hebben dan de tijd om alles goed te verwerken zonder dat deze overvoerd worden en kunnen gaan stagneren.

Hoeveel val je af als je 3 dagen niet eet?

Tijdens het vasten worden de lichamelijke reserves aangesproken en opgebruikt. Sporten tijdens het vasten draagt helemaal bij aan een grotere verbranding van alle stoffen. Wandelen is al een eenvoudige manier om vetten te verbranden.
Fietsen, roeien of zwemmen zijn ook sporten die zeker bij het gezonder maken van een lichaam passen. Vet verbranden en kilo’s kwijtraken lukt zeker door 3 dagen niet eten en daarbij ook nog eens aan sport te doen.

De hoeveelheid kilo’s zijn niet exact te zeggen want dit verschilt per persoon en hoeveel er op een gezonde manier wordt bewogen. Bewegen is goed voor het sterker en resistenter maken van een lichaam zodat bloeddruk en cholesterol levels goed op peil komen en blijven.

Is 3 dagen niet eten gezond?

Is 3 dagen niet eten gezond

Even op een rijtje

Het vasten is een goede manier om het lichaam op te schonen en er voor te zorgen dat organen goed blijven functioneren.

Het afbreken van oude cellen om plaats te maken voor nieuwe verlengt de levensduur van een lichaam en je voelt je er ook nog eens beter bij. Maar het is net als het hardlopen van een marathon.
Met de nodige voorbereiding is 3 dagen vasten gezond. Het is onverstandig om er zo maar in één keer mee te beginnen om de eenvoudige reden dat er voorzichtig om moet worden gegaan met het menselijk lichaam.

Zo maar een marathon zonder training gaan hardlopen is levensgevaarlijk en vereist de juiste voorbereiding. Rustig beginnen en opbouwen en je lichaam de tijd geven er gewend aan te raken is de verstandigste weg.

3 dagen niet eten = verbetering

Vasten is verbetering

Een feit is dat ook de hersenactiviteit verbetert na een periode van vasten en het lichaam resistenter is tegen ontstekingen en andere bacteriën van buitenaf. Cellen en stofwisseling veranderen ten goede van een lichaam.

Dit alles in combinatie met gewichtsverlies zou voor een ieder een aanleiding moeten zijn om af en toe te vasten. Met regelmaat is vasten dus gezond. Voor de ene persoon is dit bijvoorbeeld één keer per jaar, waar een ander er een maandelijks schema op kan nahouden.
Letten op eten en bewegen is een levenstaak. Hoe bewuster er wordt omgegaan met het gezond houden van een lichaam des te meer kan er uit een dag en het leven worden gehaald.

Populair in de categorie: Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This